tisdag 10 september 2013

Vi sår ett frö för globalt tänkande....

...och en förståelse för alla människors lika värde! Någon klok människa sa detta, eller så läste vi det någonstans på UHR:s upptaktsseminarium i Stockholm den 4 och 5 september för Atlas förberedande besök.
Vilka är vi då? Och vad vill vi? YG Örebro är ett yrkesgymnasium i Örebro och är en del i Thorengruppen. På skolan har vi idag 205 elever som läser på 8 yrkesprogram och 9 inriktningar med målet att ta fasta vid programens examensmål om internationalisering och framför allt läroplanens grundläggande värden och förhållningssätt som lyder: " Det svenska samhällets internationalisering och den växande rörligheten över nationsgränserna ställer höga krav på människors förmåga att leva med och inse de värden som ligger i en kulturell mångfald. Skolan ska bidra till att människor får en identitet som kan relateras till och innefatta inte bara det specifikt svenska utan också det nordiska, det europeiska och ytterst det globala. Internationella kontakter, utbildningsutbyte med utlandet och praktik i andra länder ska främjas".  

Sagt och gjort! En enträgen JAGVILLGÖRADETTANU tursimlärare (starkt påhejad av elever) och en ALLTGÅRBARAMANVILL rektor med stöd av en KÖRPÅ affärsområdeschef, en DUHARINGETVALHÄNGPÅ central näringslivsutvecklare och KLARTNISKAFÅPENGARFÖRDETHÄR UHR  (inte att förglömma vår huvudman Thorengruppen som är ett stort stöd) så bär det den 21 september iväg till Belgrad för vårt första förberedande besök till Srednja Turisticka Skola Beograd där målet är att vi ska skapa framtida APL platser för våra yrkeselever på hotell- och turismprogrammet, men också att skapa kontakter för våra övriga yrkesprogram.

Blogg tänker ni? Ja inga vana bloggare hittar ni här, men däremot ett spridningskrav (UHR) av erfarenheten så vi provar - och vi lovar att försöka hålla oss kort samt vara jätteroliga i våra inlägg!

MOD KRAFT PASSION!!!!!

2 kommentarer:

  1. Detta kommer att gå kanonbra , med YG Örebro damerna i täten så kan inte nått gå fel . Vi ses på Fredag

    SvaraRadera
  2. Snygg Blogg!! Ska bli spännande att följa era öden och äventyr.

    SvaraRadera